Klíma

Vállalkozásunk egyik fő tevékenysége a hűtéstechnika és klimatizálás. Hazánkban is egyre nagyobb kihívást jelent az éghajlatváltozás, globális felmelegedés és az ezzel járó egyre forróbb nyarak. Cégünk megoldást kínál lakossági, illetve ipari szegmensben is, legyen szó értékesítésről, tervezésről, telepítésről vagy karbantartásról. Igyekszünk szem előtt tartani a gazdaságosságot, megbízhatóságot és a környezetbarát megoldásokat. Cégünk rendelkezik minden szükséges engedéllyel, ami a hűtőköri szereléshez szükséges.
Az F-gáz azonosító szám: 1000000049316.

Töltse ki ingyenes klímakalkulátorunkat!

Kalkuláció

Klímákról általánosan

Légkondicionáló vagy ismertebb nevén a klíma már több mint egy évszázada életünk része. Az első elektromos kompresszorral felszerelt klímaberendezés 1902-ben a The Carrier Air Conditioning Company of America nevéhez fűződik. Ez a technológia még igen veszélyes, gyúlékony, mérgező hütőközegekkel működött. Közel húsz év elteltével az 1920-as években jelentek meg a már veszélytelen, nem mérgező és gyúlékony freon néven ismert hűtőközegek. Ezután terjedt el mind lakossági mind ipari szegmensben a klimatizálás.

A globális felmelegedés és ózonréteg romlásának felismerése jócskán belenyúl a klímatechnika iparágban is. Különböző hűtőközegek lettek betiltva (R22, R12) ózonbontó képeségük miatt és lettek új, ártalmatlanabb, alternatív freon vegyületek kifejlesztve a környezetbarátságot szem elött tartva. Az elmúlt évtizedben megjelentek az új inverteres technológiával ellátott klímaberendezések, leváltva az ON/OFF működésű klímaberendezéseket, amely egy fontos energiafelhasználást csökkentő innováció volt.

Klímaberendezés típusok

Két ismert típust különböztetünk meg: mono- és multiklímák.

Mono split klímák

Egy mono split klíma szett áll egy beltériből és egy kültéri egységből. A két egységet általánosságban egy vegytiszta, lágy rézcsőpár köti össze, teljesítménytől függő méretben. A kültériben helyezkedik el a kompresszor, kondenzátor, expanziós szelep, elektromos panel. A beltéri egységben helyezkedik el az elpárologtató és egy centrifugális ventilátor (mókuskerék). Beltéri egység típusa lehet oldalfali, parapet/konzol, légcsatornázható, kazettás.

Multi split klímák

A multi klímák esetén egy kültérihez több beltéri egység illeszthető (2-5db), akár eltérő
teljesítményekkel. A csatlakoztatható beltérik típusa lehet oldalfali, parapet/konzol,
légcsatornázható, kazettás.

Online klíma felmérés

A mai világ egyik fő törekvése a gyors információ csere megvalósítása. Cégünk azért fejlesztette ki az ONLINE klíma felmérő funkciót, hogy felesleges kiszállás és időpont egyeztetés nélkül tudjunk leendő ügyfeleinknek korrekt műszaki tartalommal ajánlatot készíteni. A szükséges adatok megadása akár 5 perc alatt egy kávé mellett elvégezhető.

Útmutató a kitöltéshez:

  • Készítsen jó minőségű fotókat a hűteni/fűteni kívánt helyiségről és töltse fel őket.
  • Ha az épületről van alaprajz kérjük csatolja a képek mellé. Tervrajz híján, egy kézi skicc is megfelel méretekkel.
  • Töltse ki az űrlapot és mi 24 órán belül küldjük ajánlatunkat.

Klíma kalkulátor

Kérjük, jelölje a skálán, hogy az alábbi szempontok közül melyiket mennyire tartja fontosnak! (1 – egyáltalán nem fontos, 5 – nagyon fontos)

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

Kérjük csatoljon pár fotót a beltéri és kültéri egység tervezett, vagy lehetséges beszerelési helyéről. Amennyiben lehetséges, csatoljon egy alaprajzot is.

Kapcsolat

5CS Group

Korlátolt felelősségű társaság

Székhely:

7400 Kaposvár Széna utca 18.

Adószám:

29044906-2-14

Cégjegyzékszám:

14-09-318120

Céget nyilvántartó cégbíróság:

Kaposvári Törvényszék Cégbíróság

Válogass minőségi klímáink közül!

Panasonic / LG / Cascade / TCL